Waarom RolluikenOpMaat.NL?

 GRATIS thuisbezorgd
 
 Inmeten & Monteren
 
 
Voordelig
Al vanaf € 119,99

Garantie 
5 jaar garantie

Snel in huis
 Binnen 10 werkdagen*
 
Voorraad 
Alle artikelen ruim voorradig

 Achteraf betalen

 

Vertrouwd winkelen

Acceptance Mark
 
 
Recensies RSS
Ramen beschermen tegen inbrekers - 15-2-2018

U wilt de kans op een inbraak in huis vanzelfsprekend zo klein mogelijk maken. Dit is vaak echter lastiger dan men op voorhand denkt! Waar veel woningbezitters zich veilig wanen, blijken er nog tal van veiligheidsrisico’s in hun woning voor te komen. Denk bijvoorbeeld aan verouderde sloten op deuren, ramen die niet goed beveiligd zijn, enzovoorts. Dit betekent dat zij plotseling kunnen worden opgeschrikt door ongewenste gasten. Niet alleen nemen inbrekers waardevolle of dierbare voorwerpen mee, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Inbrekers gebruiken steeds vaker geweld, om te voorkomen dat u hulp van anderen inschakelt. In dit artikel vertellen we u meer over het beschermen van uw woning tegen inbrekers.

 

Goede sloten voor uw ramen in huis

Ramen worden vaak nauwelijks beveiligd. Dit komt onder meer doordat veel woningbezitters denken dat inbrekers altijd via de deur naar binnen gaan. Helaas zijn het juist de ramen die inbrekers een weg naar binnen bieden. In het bijzonder de ramen in de buurt van een regenpijp of plat dak. De kans dat inbrekers gezien worden terwijl zij op uw platte dak een raam forceren is veel kleiner, dan wanneer zij bij uw voordeur staan. Daarbij is een raam eenvoudiger open te breken dan een deur.

 

Om de kans op een inbraak via uw ramen te minimaliseren, kunt u deze van sloten voorzien. Ramen worden doorgaans beveiligd met bijzetsloten. Deze sloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is onder meer van de dikte van uw kozijn afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Insteeksloten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor dunne kozijnen. Bovenal doet u er verstandig aan om voor sloten met het PKVW-keurmerk te kiezen. Dit keurmerk toont aan dat de sloten getest en veilig bevonden zijn door de Nationale Politie.

 

Optionele beveiligingscomponenten voor ramen

Sloten alleen zijn vaak niet voldoende voor het beveiligen van ramen. Zo doet u er verstandig aan om naast sloten ook optionele beveiligingscomponenten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan magneetcontacten, die u op een centraal alarmsysteem aan kunt sluiten. Als het contact tussen de magneetjes verbroken wordt, zal het alarm geactiveerd worden. Een alarmsignaal schrikt inbrekers af, omdat het de kans vergroot dat zij worden opgemerkt tijdens de inbraak. Ook een bewegingssensor op uw overloop of een beveiligingscamera kunnen de kans op inbraken verkleinen.

 

Tip: laat u adviseren door een slotenmaker bij u in de buurt! Een slotenmaker kan een risicoanalyse van uw woning maken en op basis daarvan een beveiligingsplan opstellen. 

Reacties (0)
Raamdecoratie trends voor anno 2018 - 3-1-2018

Raamdecoratie doet heel veel met het aanzicht van uw woning. Het is dus heel belangrijk om raamdecoratie te kiezen die volledig aan uw wensen voldoet. Het nieuwe jaar is weer in aantocht en die zorgt voor nieuwe trends. Zo ontstaan er ook weer nieuwe trends op het gebied van raamdecoratie. In het komende jaar staat de elektrische raambekleding volledig in de schijnwerpers. Om u iets meer te vertellen over deze trend van 2018 schreven wij dit artikel.

Elektrische raamdecoratie

Elektrische raamdecoratie is steeds populairder aan het worden. Bijna alle soorten raamdecoratie kunnen geautomatiseerd worden. Het is zelfs mogelijk om uw bestaande raambekleding door middel van een aantal kleine aanpassingen elektrisch te maken. Omdat er steeds meer mogelijkheden zijn zal de elektrische raamdecoratie een grote trend zijn voor het komende jaar. We willen u iets meer vertellen over elektrische rolgordijnen van Somfy en de mogelijkheden met een Somfy gordijnrails.  

Somfy rolgordijnen

Rolgordijnen worden in de afgelopen jaren steeds meer gebruikt omdat ze weinig ruimte van de woning in beslag nemen. Voor het ultieme gemak kunt u zelfs kiezen voor elektrische rolgordijnen van Somfy. Met een Somfy rolgordijn heeft u geen last meer van de vervelende touwtjes die gebruikt worden bij een handbediend rolgordijn. Het rolgordijn wordt bediend door middel van een motor die zorgvuldig weggewerkt wordt in de buis van het rolgordijn. Als het gaat om de bediening van deze rolgordijnen zijn er verschillende mogelijkheden. U kan kiezen voor een schakelaar die op de muur bevestigd word. Op deze manier kunt u het zoekraken van een afstandsbediening voorkomen. Deze schakelaar beschikt over een knop die direct u favoriete hoogte instelt. De Somfy rolgordijnen kunnen ook bestuurd worden doormiddel van een afstandsbediening. Met een afstandsbediening kan u vanaf de bank meerdere rolgordijnen besturen en instellen op de gewenste hoogte. Voor het ultieme gemak kan het rolgordijn bestuurd worden doormiddel van sensoren. Zodra de sensoren in het zonlicht komen zal het Somfy rolgordijn naar beneden gaan. Het is ook mogelijk om voor het openen of sluiten van het rolgordijn een vaste tijd in te stellen. U kan bijvoorbeeld instellen dat het gordijn elke ochtend op een vaste tijd opengaat en elke avond weer dicht gaat.

Elektrische gordijnen

Gordijnen blijven altijd populair. De trend worden vaak afgewisseld door verschillen in materiaalkeuze maar het idee blijft hetzelfde. Het materiaal die u in 2018 veel tegen gaat komen is fluweel. De fluwelen gordijnen zijn heel veel kleuren beschikbaar en geven een warme sfeer aan uw woning. De trend is het komende jaar wel verandert, het is namelijk mogelijk om elektrische gordijnen op te hangen. De gordijnen worden gemonteerd aan een Somfy gordijnrails. Doormiddel van een Somfy gordijnrails kunnen de gordijnen met een druk op de knop open en dicht gaan. De gordijnen kunnen tevens ook met een afstandsbediening bestuurd worden. Heeft u meerdere ramen aangekleed met elektrische raamdecoratie? Koppel de gordijnen aan het internet dan zijn de gordijnen te besturen met uw smartphone.

Kies voor de juiste raamdecoratie

Bent u in het komende jaar toe aan nieuwe raamdecoratie? Elektrische raamdecoratie biedt u verschillende mogelijkheden. Daarom is het noodzakelijk om van tevoren te bepalen waar de raamdecoratie aan moet voldoen. Om de juiste raamdecoratie te kunnen kiezen geven we u een aantal tips:

·       Bepaal welke sfeer u wilt creëren met de gordijnen. Wordt u blij van een stoere look of valt een romantische sfeer beter in de smaak?

·       In een kleine ruimte zorgen lange gordijnen ervoor dat de ruimte nog kleiner lijkt. Daarom is het slim om in een kleine ruimte rolgordijnen op te hangen.

·       Door horizontale strepen wordt de lengte van uw kamer benadrukt. Met verticale strepen lijkt je woonkamer juist hoger

·       Heeft u vaak kaarsjes aan staan in de vensterbank? Om brand in uw woning te voorkomen is het slim om raamdecoratie te kiezen die gemaakt is van brandwerend materiaal.

·       Bepaal de functie die de raambekleding moet hebben. Voor een slaapkamer is het bijvoorbeeld verstandig om een verduisterd gordijn aan te schaffen.

·       Bent u zelf niet handig genoeg om de raamdecoratie te bevestigen? Bij elektrische raambekleding is een goede bevestiging noodzakelijk. Het is dus verstandig om een leverancier te zoeken die u hierbij wil helpen.

Nieuwe raamdecoratie in 2018?

Zoals u heeft kunnen lezen is elektrische raambekleding een grote trend voor 2018. Naast elektrische gordijnen en rolgordijnen kan u ook kiezen uit jaloezieën, vouwgordijnen en plissés. Alle soorten raambekleding zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en beschikken over verschillende soorten bediening. Door al deze beschikbare mogelijkheden kan u raamdecoratie samenstellen die volledig aansluiten op uw wensen.

 

Reacties (0)
Rolluiken online vergelijken voor de beste prijs kwaliteitsverhouding - 21-3-2017

Wanneer u uw woning of ander gebouw van rolluiken wilt voorzien, dan begint dit bij het bepalen van welk product het beste bij uw budget en de wensen aansluit. Zo dient u als eerst te bepalen waarom u rolluiken wilt plaatsen. Zo kunnen rolluiken onder andere de volgende eigenschappen bezitten:

·         Geluidsisolatie

·         Verduisteren

·         Warmte-isolatie

·         Privacy

·         Inbraakpreventie

·         Zonwering

Bij het kopen van rolluiken is het van belang om goed te weten welke eigenschappen u graag terug wilt zien. Voor een goede warmte- en geluidsisolatie en inbraakpreventie is het verstandig om sterke aluminium rolluiken te kopen in plaats van kunststof rolluiken.

Rolluiken vergelijken

Wanneer bepaald is waarvoor u rolluiken wilt hebben, is de volgende stap om de verschillende opties te vergelijken voor rolluiken. Zo zijn mogelijke afwegingen die gemaakt moeten worden:

·         Welk materiaal (kunststof of aluminium)

·         Handmatige of elektrische bediening

·         Groot of klein formaat

·         Een inbouw-, opbouw-, of voorzetrolluik

Dit zijn zomaar een aantal vragen die u uzelf moet afvragen. Hecht u veel waarde aan luxe en gebruiksgemak, dan is een elektrische bediening een goede keuze. Elektrische rolluiken zijn echter geen goedkope rolluiken, aangezien de prijs hiervoor een stuk hoger ligt dan voor een handmatige bediening. Daarnaast dient u ook een keuze te maken binnen de vele merken die er zijn. Rolluiken hebben over het algemeen een lange levensduur van ongeveer 15 jaar. Kies altijd voor een betrouwbaar rolluiken merk. Zo bent u verzekerd van kwaliteit, garantie en service. Bekende en betrouwbare rolluiken merken zijn:

·         Heroal

·         Creon

·         Verano

·         Smits

·         Roma

Verschillende rolluikspecialisten

Misschien wel de belangrijkste stap in het aankoopproces is de keuze voor een rolluik specialist. Er zit namelijk best een behoorlijk prijsverschil tussen verschillende leveranciers. Dit verschil kan soms wel oplopen tot 40%. Er zijn namelijk veel aanbieders en ook bij u in de buurt. Om de juiste keuze te maken is het verstandig om rolluiken te vergelijken. U vraagt dan simpelweg verschillende offertes aan bij meerdere aanbieders. Zo ziet u direct hoeveel u kunt besparen om voor een specifieke aanbieder te kiezen, maar ook krijgt u inzicht in de garantie. Het is tijdrovend om bij elke leverancier zelf een aparte offerte aan te vragen, u kunt er ook voor kiezen om bij een offertevergelijker uw rolluiken te vergelijken. U ziet dan binnen afzienbare tijd hoeveel het gaat kosten en bovendien hoeveel u kunt besparen en dit slechts binnen enkele minuten. Goedkope rolluiken kopen was nog nooit makkelijker geweest.

 

Reacties (0)
Energie besparen hoeft niet altijd drastisch te zijn - 25-4-2016

Energie besparen is een hot topic. Je bespaart er niet alleen kosten mee, maar je helpt ook het verbruik van energie te verminderen. Dit leidt ertoe dat energiebronnen niet onnodig worden uitgeput. Bovendien komen er zo ook minder warmte en afvalstoffen in het milieu terecht. En dat laatste komt ons allemaal ten goede!

Energie besparen via de ramen
Sommige mensen verkiezen grote, open ruimten in hun huis zonder al te veel decoratie en dergelijke. Toch is het raadzaam je huis een beetje in te kleden. Zo is het plaatsen van rolluiken geen overbodige luxe. Deze aankleding zorgt niet alleen voor sfeer binnen de kamer, maar biedt ook privacy en een zekere geborgenheid. Bijkomend voordeel is dat dit tevens energie bespaart. De warmte in jouw woning gaat nu niet langer weg langs de muren en ramen, maar wordt opgevangen door deze rolluiken en/of gordijnen.

In het geval van een warme periode buiten kunnen rolluiken en gordijnen ook verkoeling bieden binnenshuis. De warmte zal jouw huis zo veel minder makkelijk doordringen. Zo blijft het binnen lekker koel en heb je geen airco nodig!

Zuinig met energie dankzij een HR cv-ketel
Energie besparen kan ook met een energiezuinige HR cv-ketel. Een cv-ketel kopen is één ding, het onderhoud van deze ketel is minstens even belangrijk. Zo bespaar je energie en dat is dan weer goed voor je portemonnee en het milieu!

Reacties (0)
Minder warmteverlies: plaats een rolluik - 15-4-2016

Wie een rolluik zoekt, groot of klein, met elektrische of handmatige bediening kan terecht op RolluikenOpMaat.nl. Dat is geen nieuws, voor veel mensen is het wel nieuws dat een rolluik zorgt voor een beter geïsoleerde woning. In dit artikel lichten we dit even kort toe en gaan we dieper in op een ander aspect dat verband houdt met de isolatie van woningen.

Iedere dag worden ergens in Nederland de oude houten kozijnen vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. Door het plaatsen van deze nieuwe kozijnen denken veel huiseigenaren dat ze opeens een op-en-top geïsoleerde woning hebben. Het is waar dat de woning door de nieuwe vensters minder warmte verliest, alleen kan het warmteverlies vaak nog veel meer beperkt worden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van rolluiken.

Een rolluik of driedubbelglas

Niet het kozijn, maar het glas zorgt voor het meeste warmteverlies. Door een rolluik voor het kozijn te plaatsen gaat al een stuk minder warmte verloren. Het is echter niet de bedoeling dat een rolluik dag en nacht gesloten is. Vandaar dat de crux ligt in het glas.

Tegenwoordig beschikt bijna ieder kozijn over HR glas, dat is absoluut niet slecht. Toch kan het een stuk beter, zoals met veel dingen in het leven. Je kunt kiezen voor HR+ glas, HR++ glas of zelfs driedubbelglas. Normaal HR glas heeft een Ug-waarde van 1,7 tot 2, waar driedubbelglas een Ug-waarde heeft van 0,5 tot 0,9. Wat er op neerkomt dat iedere vierkante meter glas voor een extra besparing van € 5 op jaarbasis zorgt. Wel moet gezegd worden dat driedubbelglas ook meer kost en niet ieder kozijn hierop is voorbereid.

Advies nodig?

Driedubbelglas is goedkoper dan een rolluik, toch zou je jezelf kunnen afvragen wat voor meer plezier zorgt. Is dat iets minder warmteverlies of is dat een rolluik dat weliswaar minder warmte vasthoudt, maar aan de andere kant wel zorgt voor duisternis en veiligheid. In de ogen van RolluikenOpMaat.nl is de keuze dan snel gemaakt. We blijven echter objectief, want wanneer je meer over glas en kozijnen zou willen weten dan verwijzen we je naar HuisjeOpknappen.nl. Een website waarop alles met betrekking tot verbouwen gevonden kan worden.

Daarnaast kunnen uiteenlopende specialisten met elkaar worden vergeleken, zoals leveranciers van kozijnen, dakkapellen, en zonnepanelen en ook isolatiebedrijven en Cv-ketel installateurs.

Reacties (0)
Help! CV ketel doet het niet meer, wat nu? - 9-2-2016

Een CV ketel die het niet meer doet, kan voor veel overlast en hinder zorgen. Men heeft (onder andere) geen verwarming meer in huis, iets wat voornamelijk in de winter erg vervelend is. Beschikt uw woning of bedrijfspand over een combiketel, dan is een defecte CV ketel extra vervelend. Dan heeft u namelijk ook geen warm water meer uit de kraan en is een warme douche helaas ook uitgesloten. Een ander zeer onprettig gevolg, wat zich vrijwel alleen in de winter voor zou kunnen doen in verband met vorst, is een bevroren waterleiding die door een defecte CV ketel ontstaan is. Wanneer de CV ketel niet meer werkt en het vriest, is het water in de waterleiding vanzelfsprekend niet warm meer, waardoor het zou kunnen bevriezen. Een waterleiding die bevriest kan scheuren of breken en kapot gaan. Mocht het noodlot u treffen en doet uw CV ketel het niet meer, dan is het prettig als er snel een professionele loodgieter ter plaatse is die u kan helpen en van dienst kan zijn door het probleem zo spoedig mogelijk voor u op te lossen. Wanneer u op zoek bent naar Ossloodgieter.nl, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionele loodgieters beschikken over voldoende ervaring, kennis en vaardigheden om ook uw CV ketel weer aan de praat te krijgen en het probleem voor u te verhelpen. Mocht vervanging van de CV ketel noodzakelijk zijn, dan kunnen zij u uiteraard ook van dienst zijn en een nieuwe CV ketel voor u installeren.


Oorzaken van een CV ketel die het niet meer doet

Dat uw CV ketel het niet meer doet, kan verschillende oorzaken hebben. CV ketels gaan gemiddeld zo’n 15 jaar mee. Het kan zijn dat de CV ketel in uw woning of bedrijfspand verouderd is en dat deze daardoor niet (goed) meer werkt. Het kan ook zijn dat er een onderdeel in de CV ketel defect is of niet juist gemonteerd zit. Daarnaast is het mogelijk dat de CV ketel last heeft van een tijdelijke storing. Vaak wordt een tijdelijke storing (op de nieuwere CV ketels) aangegeven met een code op een display. Zo’n code is specifiek voor een bepaalde storing. Het probleem is dan meestal nog vrij eenvoudig te verhelpen door een loodgieter, omdat deze gericht op zoek kan gaan naar het probleem. Ook het vervangen van een onderdeel is iets wat een loodgieter vaak snel geregeld heeft.
Het probleem snel voor u opgelost
Het is prettig wanneer uw CV ketel snel weer gerepareerd is. Zoals gezegd is het oplossen van een storing vaak vrij eenvoudig, doordat er gericht op zoek kan worden gegaan naar de oorzaak van de storing en het probleem. Een onderdeel vervangen in de CV ketel is ook iets wat vaak snel gebeurd is. Meestal zit men dan ook niet lang zonder centrale verwarming en warm water. Ook de kans op een eventuele bevroren waterleiding (in de winter) wordt hierdoor sterk verkleind.

 

Reacties (0)
Houd inbrekers buiten de deur - 18-1-2016

Met een veilig gevoel kunnen wonen is zeer belangrijk. Zonder gevoel van veiligheid in de woning is het onmogelijk om jezelf gelukkig en ontspannen te voelen. Dit wordt nog eens extra bevestigd door de nieuwsberichten van de afgelopen maanden. Hierin zien we namelijk vluchtelingen uit oorlogsgebieden als Syrië die alles achterlaten en grote risico’s nemen om een gevoel van veiligheid weer terug te vinden. Nu hoeven wij hier in Nederland niet bang te zijn dat er bommen op ons huis komen vallen, maar toch is de beveiliging van de woning ook hier belangrijk om een gevoel van veiligheid te krijgen. Hier moeten we ons namelijk wel beschermen tegen inbraken en overvallen. Inbrekers buiten de deur houden gebeurt onder andere door het plaatsen van veilige sloten, maar ook rolluiken dragen bij aan een hogere mate van veiligheid.


Veilige sloten

De belangrijkste veiligheidsmaatregel om inbrekers buiten de deur te houden is de woning voorzien van goede en veilige sloten. De deuren die normaal gesproken als de in- en uitgangen van een huis dienen moeten goed afgesloten kunnen worden. Als deze namelijk niet van goede sloten zijn voorzien dan is het voor inbrekers niet moeilijk om de woning binnen te komen. Om te weten of sloten ook echt veilig zijn kan je als consument het beste kijken of een slot van een keurmerk is voorzien. De meest betrouwbare indicatie is een SKG keurmerk dat de mate van inbraakveiligheid van een slot aantoont. SKG sloten wordt een sternotering gegeven waaruit de mate van inbraakveiligheid valt af te lezen. Een notering met drie sterren is de hoogste mate van veiligheid die je kan krijgen voor een SKG slot.
Naast de deuren moeten natuurlijk ook de ramen van een woning goed worden beveiligd. Dit kan door middel van raamsloten, maar ook rolluiken kunnen een rol spelen in de beveiliging van ramen.


Beveiligen met rolluiken

Een woning waarvan de ramen voorzien zijn van rolluiken zijn beter beschermd tegen breken. De ramen van een woning blijven altijd een zwak punt wat betreft de beveiliging van de woning en het buiten de deur houden van inbrekers. Ramen kunnen namelijk makkelijk gebroken worden waarna men zich toegang tot het huis kan verschaffen. Wanneer de ramen voorzien zijn van een rolluik dan kunnen deze niet meer gebroken worden en is het voor inbrekers een stuk moeilijker om een huis binnen te komen. Een extra voordeel is dat het door de rolluiken ook onmogelijk wordt om bij het huis naar binnen te kijken. Zo kan er niet gezien worden of er op dat moment iemand thuis is in de woning. Hierdoor zullen inbrekers niet zomaar proberen de woning binnen te komen.

 

Reacties (0)
Mooi en veilig wonen - 18-1-2016

Design en veiligheid is niet een combinatie van woorden die je vaak in dezelfde zin hoort. Meestal wordt er namelijk een keuze gemaakt voor het één of het ander. Wanneer de veiligheid van een voorwerp voorop moet staan dan wordt hierbij in de meeste gevallen geen rekening meer gehouden of iets er ook mooi uitziet. Het design van een brandkluis bijvoorbeeld is er puur op gericht om zoveel mogelijk veiligheid te bieden. Dit maakt ook niet veel uit want een brandkluis wordt meestal toch buiten het zicht gehouden. Dat is echter niet het geval bij rolluiken en bijvoorbeeld de sloten die de voordeur beveiligen. Hierbij is de veiligheid nog altijd zeer belangrijk, maar omdat deze dingen zich ook in het zicht bevinden is design ook belangrijk. Het is gelukkig wel mogelijk om mooi en veilig te wonen wanneer er gebruik gemaakt wordt van design sloten.


Mooie sloten op de deuren

Met sloten op de deuren wordt in de eerste plaats je huis beveiligd. Sloten bepalen echter ook voor een groot deel het uiterlijk van de voordeur. Omdat we allemaal graag willen dat ons huis er zowel van binnen als buiten mooi uitziet willen we ook graag aandacht besteden aan het uiterlijk van de deuren. Deze worden bijvoorbeeld al vaak in een kleur geschilderd die past bij de rest van het interieur en exterieur van de woning. De finishing touch hierbij is om gebruik te maken van design sloten waarmee de deuren van de woning een mooier uiterlijk krijgen. Zelfs de standaard sloten zijn in de meeste gevallen in verschillende kleuren te krijgen waarmee al een groot verschil gemaakt kan worden. Er zijn echter ook sloten waarbij het gehele design uniek is en waardoor de deur een geheel eigen karakter krijgt.

Advies van de slotenmaker

Een slotenmaker kan je precies vertellen wat allemaal de mogelijkheden zijn op het gebied van design sloten. Je kunt bijvoorbeeld een standaard slot kopen in een specifieke kleur, een design slot die ook qua vorm past bij het uiterlijk van de deur of als je van een moderne look houdt dan zijn er ook mogelijkheden om sloten met een cijfercode of zelfs een vingerscan te laten plaatsen. De slotenmaker kan je niet alleen van advies voorzien en vertellen over de mogelijkheden met design sloten, maar kan de sloten ook op een professionele manier bij je komen plaatsen. De veiligheid van de woning blijft natuurlijk het allerbelangrijkste punt bij het aanschaffen van nieuwe sloten. Het is daarom belangrijk dat de sloten getest zijn en goed bevonden. Wanneer design sloten een SKG keurmerk hebben dan weet je zeker dat deze je woning gedegen kunnen beveiligen.

 

Reacties (0)
Een rolluik is een van de middelen om uw huis beter te beveiligen (sloten) - 22-12-2015

Als je nog na zit te denken over hoe je de beveiliging van je woning nog verder op kunt krikken; overweeg dan eens om rolluiken te laten bevestigen. Naast goede sloten kan ook een rolluik voor een sterke vergroting van de veiligheid zorgen.

De voordelen van rolluiken

Het grootste voordeel van rolluiken is dat ze extreem goed werken om inbrekers te weren. Ze zijn nagenoeg onmogelijk te forceren omdat je simpelweg alle deuren en ramen af kunt sluiten. Bovendien maakt het openen van een rolluik ook nog eens relatief veel lawaai waardoor een inbreker veel liever zijn heil elders beproeft en jullie met rust zal laten.
Daarbij zijn rolluiken eenvoudig zelf te installeren als je wat handig bent. Ze komen vaak met goede gebruiksaanwijzingen en handleidingen, waardoor de handige doe-het-zelver er vaak wel zelf uit komt. Mocht dat onverhoopts toch niet lukken, dan kan een slotenspecialist je er altijd nog mee helpen. De kosten voor het installeren van rolluiken zijn ook niet bijzonder hoog.

De nadelen van rolluiken

Let echter ook zeker op de nadelen van rolluiken. Het is belangrijk om te zorgen dat je altijd voldoende nooduitgangen in de woning hebt. Een woning die een waar fort is geworden zal weliswaar voor inbrekers onmogelijk te forceren zijn waardoor je zeker voor inbrekers veilig bent, maar als er brand uitbreekt zit je zelf als een rat in de val. Om dat te voorkomen zul je ervoor moeten zorgen dat de rolluiken altijd op een eenvoudige wijze van binnenuit kunnen worden geopend. Zorg dus dat een eventuele elektrische installatie omzeild kan worden en dat je handmatig de rolluiken kunt openen in geval van nood. Probeer dit ook regelmatig om te zorgen dat je bekend bent met de handelingen die je moet verrichten als de nood aan de man is.

 

Reacties (0)
3 manieren om uw ramen te isoleren - 10-6-2015

Een bekende situatie voor velen: het is hartje winter, buiten is het donker, de temperaturen liggen ver onder het vriespunt en u kunt niet wachten om het gure weer in te wisselen voor uw warme en comfortabele huis. Maar wacht eens even. U zet de eerste stap over de drempel en u merkt het al meteen: de temperatuur in uw huis verschilt niet veel van de ijskoude buitentemperatuur. Bent u het zat om thuis te komen in een koud huis? Isoleer uw ramen en houd de warmte voortaan lekker binnen. Bekijk hier 3 mogelijkheden om uw ramen te isoleren.

Nieuwe ramen

Er zijn verschillende manieren om uw ramen te isoleren. De ene maatregel is natuurlijk effectiever dan de andere. Wilt u profiteren van de beste isolatie en neemt u geen genoegen met minder? Dan zit er slechts één ding op: het vervangen van uw ramen. Ramen gaan makkelijk tientallen jaren mee. Ideaal, maar hier zit ook een nadeel aan. Er bestaat namelijk een grote kans dat de oude ramen in uw woning lang niet zo goed isoleren als de ramen van nu. Zonde, slechte isolatie zorgt er namelijk voor dat uw energiekosten een stuk hoger zijn dan nodig. Maar misschien nog wel belangrijker: de tocht en kou die slecht geïsoleerde ramen doorlaten is funest voor uw wooncomfort.

Wilt u eindelijk genieten van een heerlijk warm huis, zonder dat de verwarming op volle toeren moet draaien? Kies dan voor nieuwe kozijnen met HR++ isolatieglas. Een grote investering, maar er zijn altijd manieren om te besparen. Kies bijvoorbeeld voor goedkope kunststof kozijnen. Deze kozijnen voorzien uw ramen van de beste isolatie, vragen nauwelijks onderhoud én de prijzen van kunststof kozijnen liggen een stuk lager dan die van bijvoorbeeld houten en aluminium kozijnen.

Raambekleding & rolluiken

Zijn uw ramen nog lang niet toe aan vervanging of bent u op dit moment niet bereid om te investeren in nieuwe kozijnen? Er zijn ook goedkope mogelijkheden om uw ramen te isoleren. Behaalt u hiermee dezelfde hoge isolatiewaarde als met nieuwe kozijnen? Nee, maar alle beetjes helpen. Een goede manier om de warmte binnenshuis te houden is met raambekleding. Geen woning kan zonder goede raambekleding. Het zorgt voor zonwering, verduistering, privacy of simpelweg decoratie. Maar ook voor wat extra isolatie komt raambekleding goed van pas. Heeft u trendy rolgordijnen, romantische vouwgordijnen of praktische rolluiken voor uw ramen? Zorg er dan voor dat u deze sluit in de koude avonden en nachten. Er ontsnapt minder warmte via uw ramen én u vermindert de tocht, waardoor het in huis ook meteen een stuk behaaglijker aanvoelt. Doe ‘s avonds lekker de gordijnen dicht, steek wat kaarsen aan voor een sfeervolle ambiance en zet de verwarming zonder problemen een graad lager.

Tochtstrips & raamfolie

Naden en kieren, u ziet ze moeilijk met het blote oog. Toch zijn ze er in de meeste woningen wel, met name rondom ramen en deuren. Deze naden en kieren kunnen u veel ongemak bezorgen. Voorkom koude lucht die uw woning binnendringt door uw ramen en deuren te voorzien van tochtbanden of tochtstrips. Deze koopt u bij de bouwmarkt, plaatst u zelf en vervolgens heeft u, zonder een hoge investering, beter isolerende ramen.
Heeft u nog enkel glas of standaard dubbel glas in uw kozijnen en bent u de kou die hierdoor naar binnen komt behoorlijk zat? Een goedkope manier om uw beglazing beter te isoleren is door er raamfolie overheen te plakken. Deze transparante folie houdt in de wintermaanden de warmte beter binnen en zorgt in de warme zomerperiode juist voor een koelere binnentemperatuur.

Welke maatregel neemt u?

Zoals u ziet zijn er veel mogelijkheden om uw ramen te voorzien van wat extra isolatie. Sommige maatregelen vragen om een hoge investering, maar ook met goedkope opties kunt u profiteren van een stukje extra wooncomfort en een lagere energierekening aan het einde van de maand. Op welke manier gaat u uw ramen isoleren?

Reacties (0)
Rolluiken en dakkapellen combineren - 8-6-2015

 Een rolluik is niet iets van de laatste jaren, het is een product dat al tientallen jaren verkocht wordt. Of het nu gaat om een nieuwe woning, oude woning, aanbouw of dakkapel, allemaal kunnen ze de beschikking hebben over een rolluik. In de komende alinea’s gaan we het kort hebben over rolluiken in combinatie met dakkapellen. We benoemen de voordelen en waarom het beter is een rolluik toe te passen bij een dakkapel, dan een screen. Eerst leggen we echter even uit, hoe een rolluik in een dakkapel kan worden geïntegreerd.

Wat is een inbouwrolluik?

Het komt bij een dakkapel zelden voor dat het rolluik of screen achteraf wordt geplaatst. Doorgaans kiest de koper van de dakkapel er bewust voor het rolluik mee te nemen in de bouw van de kapel. Je hebt dakkapellen waarbij het rolluik niet zichtbaar is vanaf de openbare weg en je hebt dakkapellen waarbij het rolluik prominent in het gezichtsveld aanwezig is. Respectievelijk hebben we het hier over het inbouwrolluik en voorzetrolluik.

Bij een dakkapel kan het rolluik worden weggebouwd in het boeiboord, dan steunt het geheel alleen op twee geleiders en niet op het kozijn, zoals bij een voorzetrolluik. De dakkapel specialist heeft namelijk ook de mogelijkheid kozijnen te bestellen met daarop het rolluik al gemonteerd. Deze constructie geeft geen gelegenheid om het rolluik weg te bouwen in het boeiboord. Het klinkt misschien logisch, maar ingebouwde rolluiken bij een dakkapel kosten meer.

Moet ik meer betalen voor een screen?

Nu weten we hoe een dakkapel en rolluik kunnen worden gecombineerd, maar welke voordelen heeft een rolluik eigenlijk? Op de eerste plaats biedt een rolluik uitstekend weerstand tegen de zon, net als een screen overigens. Alleen heeft een screen niet heel veel meer functies, waar een rolluik het geluid weert, de kou buiten houdt, er voor zorgt dat het niet te warm binnen wordt en het inbrekers een stuk lastiger maakt. Gelet op de voordelen zou je kunnen denken dat een rolluik veel meer kost dan een screen, maar dit is zeker niet zo.

Screens zijn duurder dan rolluiken of het nu gaat om elektrische of handbediende exemplaren, een screen blijft prijziger. Het is dan ook niet zo gek dat de meeste dakkapellen worden uitgevoerd met een rolluik. Een rolluik heeft meer voordelen en kost gewoonweg minder. Overigens kunnen de kleuren van rolluiken prima worden gecombineerd met de kleuren van de kozijnen van dakkapellen. Mocht u meer willen weten over kozijnen, dan kunt u voor het gemak kozijnen-web.nl bezoeken, waar offertes aangevraagd kunnen worden en informatie is te vinden over aluminium, houten en de nieuwste kunststof kozijnen.

Reacties (0)
Sander Storm, Utrecht - 30-8-2012

Had vooral last van veel licht in slaapkamers. Kreeg het niet goed donker, ook niet met 2 lagen (rolgordijn en normale gordijnen).
Het is nu super donker. Kwaliteit rolluiken & goede service. Na mijn bestelling werden de rolluiken na een dag of 8 op maat afgeleverd en ik kon gewoon pinnen aan de deur!

Bedankt voor de goede service!

Reacties (0)
Klantenservice
  085-4017989
Werkdagen
van 10:00 - 12:45
van 13:30 - 17:00
E-mail
Klantenservice
Verzending & Retours
Garantie
FAQ
Impressie


Verzending

1 - 5 werkdagen