Waarom RolluikenOpMaat.NL?

 GRATIS thuisbezorgd
 
 Inmeten & Monteren
 
 
Voordelig
Al vanaf € 119,99

Garantie 
5 jaar garantie

Snel in huis
 Binnen 10 werkdagen*
 
Voorraad 
Alle artikelen ruim voorradig

 Achteraf betalen

 

Vertrouwd winkelen

Acceptance Mark
 
 
Raadgeving voor als je je huis wilt laten taxeren

 

Ben je een eigen woning bezitter? En heb je weleens gedacht aan het taxeren van huis en haard? Sommige mensen laten hun huis taxeren voor de verkoop om te weten hoeveel het waard is, terwijl anderen dit laten doen voor verzekeringen of om hun hypotheek te verlagen. Het laten taxeren van een huis is echter geen kleinigheid en daarom is het belangrijk om enige voorbereiding te treffen. In deze blog deel ik vijf tips met woningbezitters die hun huis willen laten taxeren.

Zorg voor een opgeruimd huis

Het is ten eerste belangrijk om je huis op te ruimen en schoon te maken. Zorg dat je huis er netjes uitziet zodat de taxateur de waarde van je huis goed kan bepalen. Verwijder rommel en ruim eventuele persoonlijke spullen op. Zo krijgt de taxateur een goed beeld van de ruimte en potentiële kopers kunnen zich beter inbeelden hoe ze het huis zouden willen inrichten.

Hou rekening met kleine reparaties

Het repareren van kleine dingen kan ook invloed hebben op de taxatiewaarde. Controleer daarom of er bijvoorbeeld geen lekkages zijn, deuren en ramen goed sluiten en of de toiletten in orde zijn. Het repareren van deze kleine reparaties is relatief goedkoop en kan een grote impact hebben op de taxatiewaarde.

Zorg voor een compleet huis

Jouw huis moet compleet zijn om te laten zien wat je hebt om te verkopen. Zorg ervoor dat alles meegenomen is in de taxatiewaarde. Dus ook de chalet in de achtertuin, de garage of de schuur naast het huis. Een compleet huis geeft de taxateur een compleet beeld van alles wat verkocht wordt en is van belangrijke waarde bij het bepalen van de verkoopwaarde.

Bereid relevante documenten voor

Het is belangrijk om te bewijzen wat de staat van het huis is door relevante documenten te verzamelen. Dit kan variëren van het eigendomsbewijs tot financiële documenten zoals de hypotheek. Zorg dat dit goed georganiseerd is en gemakkelijk toegankelijk is voor de taxateur.

Wees aanwezig bij de taxatie

De laatste tip is misschien wel het belangrijkste: wees zelf aanwezig bij de taxatie. Zo kun je de taxateur alles laten zien wat nog niet duidelijk is en kun je vragen stellen. De taxateur zal waarschijnlijk ook belangrijke informatie hebben over de waardering van het huis. Het is belangrijk om deze informatie te bespreken en eventuele vragen te stellen. Naast een taxateur is het soms ook mogelijk om via een makelaar een taxatie te laten uitvoeren. Via deze makelaar kan dit bijvoorbeeld. 

Samenvatting 

Het laten taxeren van je huis kan zenuwslopend zijn, omdat de uitkomst bepalend is voor de verkoopprijs van je huis. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn en deze tips te gebruiken om eventuele verrassingen te vermijden. Zorg ervoor dat je de nodige documenten bij de hand hebt en dat je huis er netjes en opgeruimd uitziet. En vooral, wees aanwezig en stel vragen wanneer dit nodig is, zodat je meer inzicht krijgt in de waarde van je huis en eventuele veranderingen waarover je moet nadenken. 


Klantenservice
Impressie






Verzending

1 - 5 werkdagen