Waarom RolluikenOpMaat.NL?

 GRATIS thuisbezorgd
 
 Inmeten & Monteren
 
 
Voordelig
Al vanaf € 119,99

Garantie 
5 jaar garantie

Snel in huis
 Binnen 10 werkdagen*
 
Voorraad 
Alle artikelen ruim voorradig

 Achteraf betalen

 

Vertrouwd winkelen

Acceptance Mark
 
 
Wat is de levensduur van aluminium kozijnen?

 

Verschillende soorten kozijnen hebben verschillende kwaliteiten, zoals bijvoorbeeld onderhoud, levensduur en prijs. Bezoek website van DHK voor een ruim aanbod aan kozijnen van verschillende materialen! 


De voordelen van aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen kennen een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten. Het eerste voordeel is het feit dat deze kozijnen erg lang meegaan zonder al te veel onderhoud te vergen: de levensduur ligt al snel ergens tussen de 25 en 50 jaar, afhankelijk van de dikte en de kwaliteit van de bouw. Ook heeft het een unieke esthetische look, hetgeen niet te vergelijken is met de uitstraling van bijvoorbeeld kunststof kozijnen. Daarnaast heeft aluminium het voordeel dat het goed geluiden van buitenaf isoleert, hetgeen zeker in combinatie met goed geluidwerend glas een enorme zegen kan zijn in bijvoorbeeld je slaapkamer. Ook zijn deze kozijnen vaak aanzienlijk dunner dan andere soorten, hetgeen in sommige huizen een groot voordeel kan zijn.


kunststof kozijn van DHK of een houten kozijn?

Ook houten kozijnen kennen een aantal bijzondere kenmerken. De levensduur van deze kozijnen is, mits goed onderhouden, even lang als die van aluminium kozijnen: het nadeel is hier wel dat houten kozijnen echt goed jaarlijks onderhoud vergen om deze levensduur te behalen. Daarnaast hebben houten kozijnen een echte unieke rustieke look, hetgeen zeker in boerderijen en plattelandswoningen zorgt voor authentieke uitstraling van je huis. Ook zijn dit soort kozijnen erg natuurvriendelijk en duurzaam. Daarbovenop komt het feit dat bij een eventuele breuk dit soort kozijnen aanzienlijk makkelijker zijn te repareren dan andere soorten, aangezien meestal niet het hele kozijn hoeft te worden vervangen. Ook zijn deze kozijnen, ondanks de poreuze stof, vaak erg vocht- en luchtdicht, waardoor je je over tocht en vocht in je woning weinig zorgen hoeft te maken 


De voordelen van kunststof kozijn van DHK 

Ook kunststof kozijnen kennen een aantal unieke eigenschappen. Allereerst is er de levensduur: dit soort kozijnen gaan, mits ze van hoge kwaliteit kunststof zijn, decennia lang mee, zonder enige vorm van onderhoud te vergen. Lage kwaliteit kunststof kozijnen kunnen echter, door de invloed van de zon op de gebruikte weekmakers, na een aantal jaar gaan verkleuren en broos worden, hetgeen ervoor zorgt dat de sterkte van de kozijnen erg achteruitgaat. Daarnaast kunnen dit soort kozijnen vaak in veel verschillende kleuren worden geleverd, zodat je hiermee echt een unieke look voor je woning kunt creëren. Kunststof kozijnen van DHK zijn meestal in verschillende kleuren beschikbaar!


Klantenservice
Impressie






Verzending

1 - 5 werkdagen