Waarom RolluikenOpMaat.NL?

 GRATIS thuisbezorgd
 
 Inmeten & Monteren
 
 
Voordelig
Al vanaf € 119,99

Garantie 
5 jaar garantie

Snel in huis
 Binnen 10 werkdagen*
 
Voorraad 
Alle artikelen ruim voorradig

 Achteraf betalen

 

Vertrouwd winkelen

Acceptance Mark
 
 
Rolluiken en dakkapellen combineren

 Een rolluik is niet iets van de laatste jaren, het is een product dat al tientallen jaren verkocht wordt. Of het nu gaat om een nieuwe woning, oude woning, aanbouw of dakkapel, allemaal kunnen ze de beschikking hebben over een rolluik. In de komende alinea’s gaan we het kort hebben over rolluiken in combinatie met dakkapellen. We benoemen de voordelen en waarom het beter is een rolluik toe te passen bij een dakkapel, dan een screen. Eerst leggen we echter even uit, hoe een rolluik in een dakkapel kan worden geïntegreerd.

Wat is een inbouwrolluik?

Het komt bij een dakkapel zelden voor dat het rolluik of screen achteraf wordt geplaatst. Doorgaans kiest de koper van de dakkapel er bewust voor het rolluik mee te nemen in de bouw van de kapel. Je hebt dakkapellen waarbij het rolluik niet zichtbaar is vanaf de openbare weg en je hebt dakkapellen waarbij het rolluik prominent in het gezichtsveld aanwezig is. Respectievelijk hebben we het hier over het inbouwrolluik en voorzetrolluik.

Bij een dakkapel kan het rolluik worden weggebouwd in het boeiboord, dan steunt het geheel alleen op twee geleiders en niet op het kozijn, zoals bij een voorzetrolluik. De dakkapel specialist heeft namelijk ook de mogelijkheid kozijnen te bestellen met daarop het rolluik al gemonteerd. Deze constructie geeft geen gelegenheid om het rolluik weg te bouwen in het boeiboord. Het klinkt misschien logisch, maar ingebouwde rolluiken bij een dakkapel kosten meer.

Moet ik meer betalen voor een screen?

Nu weten we hoe een dakkapel en rolluik kunnen worden gecombineerd, maar welke voordelen heeft een rolluik eigenlijk? Op de eerste plaats biedt een rolluik uitstekend weerstand tegen de zon, net als een screen overigens. Alleen heeft een screen niet heel veel meer functies, waar een rolluik het geluid weert, de kou buiten houdt, er voor zorgt dat het niet te warm binnen wordt en het inbrekers een stuk lastiger maakt. Gelet op de voordelen zou je kunnen denken dat een rolluik veel meer kost dan een screen, maar dit is zeker niet zo.

Screens zijn duurder dan rolluiken of het nu gaat om elektrische of handbediende exemplaren, een screen blijft prijziger. Het is dan ook niet zo gek dat de meeste dakkapellen worden uitgevoerd met een rolluik. Een rolluik heeft meer voordelen en kost gewoonweg minder. Overigens kunnen de kleuren van rolluiken prima worden gecombineerd met de kleuren van de kozijnen van dakkapellen. Mocht u meer willen weten over kozijnen, dan kunt u voor het gemak kozijnen-web.nl bezoeken, waar offertes aangevraagd kunnen worden en informatie is te vinden over aluminium, houten en de nieuwste kunststof kozijnen. Hier vind je meer informatie over het kiezen van de juiste raamdecoratie.

Klantenservice
Impressie


Verzending

1 - 5 werkdagen