Waarom RolluikenOpMaat.NL?

 GRATIS thuisbezorgd
 
 Inmeten & Monteren
 
 
Voordelig
Al vanaf € 119,99

Garantie 
5 jaar garantie

Snel in huis
 Binnen 10 werkdagen*
 
Voorraad 
Alle artikelen ruim voorradig

 Achteraf betalen

 

Vertrouwd winkelen

Acceptance Mark
 
 
Ramen beschermen tegen inbrekers

U wilt de kans op een inbraak in huis vanzelfsprekend zo klein mogelijk maken. Dit is vaak echter lastiger dan men op voorhand denkt! Waar veel woningbezitters zich veilig wanen, blijken er nog tal van veiligheidsrisico’s in hun woning voor te komen. Denk bijvoorbeeld aan verouderde sloten op deuren, ramen die niet goed beveiligd zijn, enzovoorts. Dit betekent dat zij plotseling kunnen worden opgeschrikt door ongewenste gasten. Niet alleen nemen inbrekers waardevolle of dierbare voorwerpen mee, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Inbrekers gebruiken steeds vaker geweld, om te voorkomen dat u hulp van anderen inschakelt. In dit artikel vertellen we u meer over het beschermen van uw woning tegen inbrekers.

 

Goede sloten voor uw ramen in huis

Ramen worden vaak nauwelijks beveiligd. Dit komt onder meer doordat veel woningbezitters denken dat inbrekers altijd via de deur naar binnen gaan. Helaas zijn het juist de ramen die inbrekers een weg naar binnen bieden. In het bijzonder de ramen in de buurt van een regenpijp of plat dak. De kans dat inbrekers gezien worden terwijl zij op uw platte dak een raam forceren is veel kleiner, dan wanneer zij bij uw voordeur staan. Daarbij is een raam eenvoudiger open te breken dan een deur. Hoe bescherm je jouw interieur? Bekijk op interieur startmenus informatieve links over interieur.

 

Om de kans op een inbraak via uw ramen te minimaliseren, kunt u deze van sloten voorzien. Ramen worden doorgaans beveiligd met bijzetsloten. Deze sloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is onder meer van de dikte van uw kozijn afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Insteeksloten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor dunne kozijnen. Bovenal doet u er verstandig aan om voor sloten met het PKVW-keurmerk te kiezen. Dit keurmerk toont aan dat de sloten getest en veilig bevonden zijn door de Nationale Politie.

 

Optionele beveiligingscomponenten voor ramen

Sloten alleen zijn vaak niet voldoende voor het beveiligen van ramen. Zo doet u er verstandig aan om naast sloten ook optionele beveiligingscomponenten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan magneetcontacten, die u op een centraal alarmsysteem aan kunt sluiten. Als het contact tussen de magneetjes verbroken wordt, zal het alarm geactiveerd worden. Een alarmsignaal schrikt inbrekers af, omdat het de kans vergroot dat zij worden opgemerkt tijdens de inbraak. Ook een bewegingssensor op uw overloop of een beveiligingscamera kunnen de kans op inbraken verkleinen.

 

Tip: laat u adviseren door een slotenmaker bij u in de buurt! Een slotenmaker kan een risicoanalyse van uw woning maken en op basis daarvan een beveiligingsplan opstellen. 

Klantenservice
Impressie


Verzending

1 - 5 werkdagen