Waarom RolluikenOpMaat.NL?

 GRATIS thuisbezorgd
 
 Inmeten & Monteren
 
 
Voordelig
Al vanaf € 119,99

Garantie 
5 jaar garantie

Snel in huis
 Binnen 10 werkdagen*
 
Voorraad 
Alle artikelen ruim voorradig

 Achteraf betalen

 

Vertrouwd winkelen

Acceptance Mark
 
 
Dit zijn de voor en nadelen van een zadeldak!

Overweegt u een zadeldak te kopen, maar gelooft u nog niet helemaal in de voordelen van een zadeldak? Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we hier de voor- en nadelen van zadeldaken op een rijtje gezet. Is het niet zo gemakkelijk!

De voordelen

Zoals elk product heeft zadeldak zijn voor- en nadelen. Hieronder lichten we enkele voordelen van zadeldaken toe.

1. Goede waterafvoer

Door de helling van het dakdeel van het zadeldak kan regenwater goed worden afgevoerd. Door de helling kan het water gemakkelijk uit het dak stromen. Door een goed drainagesysteem onder het dak aan te leggen, kunt u dit water in de goede richting leiden en zelfs opvangen.

2. Meer ruimte

Omdat een zadeldak een nok bevat aan de bovenzijde van de constructie ontstaat er vaak een mooie hoeveelheid extra ruimte in het dak. Door de helling van het dak te vergroten, ontstaat er meer ruimte in de nok. Het is bijvoorbeeld erg handig om een ‚Äč‚Äčlege ruimte te kiezen en die ruimte volledig te benutten. Deze extra verdieping van het dak kan voor extra opslagcapaciteit zorgen.

3. Geen last van wind

Waar constructies van overkapping met een plat dak vaak wat vatbaarder zijn voor de wind is dit bij zadeldaken helemaal niet het geval. De constructie is dermate sterk dat de wind over het algemeen, op extreme situaties na uiteraard, geen kans maakt. Dat is dus met een gerust hart binnen schuilen bij een storm. Een sterke ondergrond met bijvoorbeeld vloerverwarming kan hierin ook een rol spelen.

De nadelen

Helaas komen er bij voordelen vaak ook nadelen kijken. Gelukkig vallen deze bij zadeldaken enorm mee. Zo hebben wij slechts twee nadelen die wij voor u kunnen noemen, deze treft u hieronder.

1. Duur

Waar een overkapping plat dak vaak erg mooi scherp geprijsd is is een zadeldak overkapping vaak duurder. Niet dat deze prijs niet in verhouding is, maar meer omdat er in een zadeldak meer werk en hout gaat zitten. De constructie is ingewikkelder en levert vaak dus ook meer manuren op.

2. Het uitzicht

Nog een nadeel die bij een zadeldak komt kijken is het feit dat het dak in de vorm van een punt (omgekeerde V-vorm) ook een deel van het uitzicht wegneemt. Heeft u bijvoorbeeld een zadeldak overkapping achter in de tuin staan? Dan kunt u hier niet zo goed overheen kijken als bij een overkapping met plat dak.

Klantenservice
Impressie


Verzending

1 - 5 werkdagen