Waarom RolluikenOpMaat.NL?

 GRATIS thuisbezorgd
 
 Inmeten & Monteren
 
 
Voordelig
Al vanaf € 119,99

Garantie 
5 jaar garantie

Snel in huis
 Binnen 10 werkdagen*
 
Voorraad 
Alle artikelen ruim voorradig

 Achteraf betalen

 

Vertrouwd winkelen

Acceptance Mark
 
 
3 manieren om uw ramen te isoleren

Een bekende situatie voor velen: het is hartje winter, buiten is het donker, de temperaturen liggen ver onder het vriespunt en u kunt niet wachten om het gure weer in te wisselen voor uw warme en comfortabele huis. Maar wacht eens even. U zet de eerste stap over de drempel en u merkt het al meteen: de temperatuur in uw huis verschilt niet veel van de ijskoude buitentemperatuur. Bent u het zat om thuis te komen in een koud huis? Isoleer uw ramen en houd de warmte voortaan lekker binnen. Bekijk hier 3 mogelijkheden om uw ramen te isoleren.

Nieuwe ramen

Er zijn verschillende manieren om uw ramen te isoleren. De ene maatregel is natuurlijk effectiever dan de andere. Wilt u profiteren van de beste isolatie en neemt u geen genoegen met minder? Dan zit er slechts één ding op: het vervangen van uw ramen. Ramen gaan makkelijk tientallen jaren mee. Ideaal, maar hier zit ook een nadeel aan. Er bestaat namelijk een grote kans dat de oude ramen in uw woning lang niet zo goed isoleren als de ramen van nu. Zonde, slechte isolatie zorgt er namelijk voor dat uw energiekosten een stuk hoger zijn dan nodig. Maar misschien nog wel belangrijker: de tocht en kou die slecht geïsoleerde ramen doorlaten is funest voor uw wooncomfort.

Wilt u eindelijk genieten van een heerlijk warm huis, zonder dat de verwarming op volle toeren moet draaien? Kies dan voor nieuwe kozijnen met HR++ isolatieglas. Een grote investering, maar er zijn altijd manieren om te besparen. Kies bijvoorbeeld voor goedkope kunststof kozijnen. Deze kozijnen voorzien uw ramen van de beste isolatie, vragen nauwelijks onderhoud én de prijzen van kunststof kozijnen liggen een stuk lager dan die van bijvoorbeeld houten en aluminium kozijnen.

Raambekleding & rolluiken

Zijn uw ramen nog lang niet toe aan vervanging of bent u op dit moment niet bereid om te investeren in nieuwe kozijnen? Er zijn ook goedkope mogelijkheden om uw ramen te isoleren. Behaalt u hiermee dezelfde hoge isolatiewaarde als met nieuwe kozijnen? Nee, maar alle beetjes helpen. Een goede manier om de warmte binnenshuis te houden is met gordijnen. Geen woning kan zonder goede raambekleding. Het zorgt voor zonwering, verduistering, privacy of simpelweg decoratie. Maar ook voor wat extra isolatie komt raambekleding goed van pas. Heeft u trendy rolgordijnen, romantische vouwgordijnen of praktische rolluiken voor uw ramen? Zorg er dan voor dat u deze sluit in de koude avonden en nachten. Er ontsnapt minder warmte via uw ramen én u vermindert de tocht, waardoor het in huis ook meteen een stuk behaaglijker aanvoelt. Doe ‘s avonds lekker de gordijnen dicht, steek wat kaarsen aan voor een sfeervolle ambiance en zet de verwarming zonder problemen een graad lager.

Tochtstrips & raamfolie

Naden en kieren, u ziet ze moeilijk met het blote oog. Toch zijn ze er in de meeste woningen wel, met name rondom ramen en deuren. Deze naden en kieren kunnen u veel ongemak bezorgen. Voorkom koude lucht die uw woning binnendringt door uw ramen en deuren te voorzien van tochtbanden of tochtstrips. Deze koopt u bij de bouwmarkt, plaatst u zelf en vervolgens heeft u, zonder een hoge investering, beter isolerende ramen.
Heeft u nog enkel glas of standaard dubbel glas in uw kozijnen en bent u de kou die hierdoor naar binnen komt behoorlijk zat? Een goedkope manier om uw beglazing beter te isoleren is door er raamfolie overheen te plakken. Deze transparante folie houdt in de wintermaanden de warmte beter binnen en zorgt in de warme zomerperiode juist voor een koelere binnentemperatuur.

Welke maatregel neemt u?

Zoals u ziet zijn er veel mogelijkheden om uw ramen te voorzien van wat extra isolatie. Sommige maatregelen vragen om een hoge investering, maar ook met goedkope opties kunt u profiteren van een stukje extra wooncomfort en een lagere energierekening aan het einde van de maand. Op welke manier gaat u uw ramen isoleren?

Klantenservice
Impressie


Verzending

1 - 5 werkdagen