Waarom RolluikenOpMaat.NL?

 GRATIS thuisbezorgd
 
 Inmeten & Monteren
 
 
Voordelig
Al vanaf € 119,99

Garantie 
5 jaar garantie

Snel in huis
 Binnen 10 werkdagen*
 
Voorraad 
Alle artikelen ruim voorradig

 Achteraf betalen

 

Vertrouwd winkelen

Acceptance Mark
 
 
Minder warmteverlies: plaats een rolluik

Wie een rolluik zoekt, groot of klein, met elektrische of handmatige bediening kan terecht op RolluikenOpMaat.nl. Dat is geen nieuws, voor veel mensen is het wel nieuws dat een rolluik zorgt voor een beter geïsoleerde woning. In dit artikel lichten we dit even kort toe en gaan we dieper in op een ander aspect dat verband houdt met de isolatie van woningen.

Iedere dag worden ergens in Nederland de oude houten kozijnen vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. Door het plaatsen van deze nieuwe kozijnen denken veel huiseigenaren dat ze opeens een op-en-top geïsoleerde woning hebben. Het is waar dat de woning door de nieuwe vensters minder warmte verliest, alleen kan het warmteverlies vaak nog veel meer beperkt worden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van rolluiken.

Een rolluik of driedubbelglas

Niet het kozijn, maar het glas zorgt voor het meeste warmteverlies. Door een rolluik voor het kozijn te plaatsen gaat al een stuk minder warmte verloren. Het is echter niet de bedoeling dat een rolluik dag en nacht gesloten is. Vandaar dat de crux ligt in het glas.

Tegenwoordig beschikt bijna ieder kozijn over HR glas, dat is absoluut niet slecht. Toch kan het een stuk beter, zoals met veel dingen in het leven. Je kunt kiezen voor HR+ glas, HR++ glas of zelfs driedubbelglas. Normaal HR glas heeft een Ug-waarde van 1,7 tot 2, waar driedubbelglas een Ug-waarde heeft van 0,5 tot 0,9. Wat er op neerkomt dat iedere vierkante meter glas voor een extra besparing van € 5 op jaarbasis zorgt. Wel moet gezegd worden dat driedubbelglas ook meer kost en niet ieder kozijn hierop is voorbereid. Hiernaast kunnen ook isolerende gordijnen warmte vasthouden in huis.

Advies nodig?

Driedubbelglas is goedkoper dan een rolluik, toch zou je jezelf kunnen afvragen wat voor meer plezier zorgt. Is dat iets minder warmteverlies of is dat een rolluik dat weliswaar minder warmte vasthoudt, maar aan de andere kant wel zorgt voor duisternis en veiligheid. In de ogen van RolluikenOpMaat.nl is de keuze dan snel gemaakt. We blijven echter objectief, want wanneer je meer over glas en kozijnen zou willen weten dan verwijzen we je naar HuisjeOpknappen.nl. Een website waarop alles met betrekking tot verbouwen gevonden kan worden.

Daarnaast kunnen uiteenlopende specialisten met elkaar worden vergeleken, zoals leveranciers van kozijnen, dakkapellen, en zonnepanelen en ook isolatiebedrijven en Cv-ketel installateurs. Wil jij zelf aan de slag? Hier vind je een overzicht van schoenenwinkels voor de juiste veiligheids schoenen.

Klantenservice
Impressie


Verzending

1 - 5 werkdagen